Nová sezóna začne zostra

Po dvouměsíční pauze se znovu naplno rozjíždí přípravy na nový ligový ročník. V sezóně 2024/25 budou barvy našich klubů TT Moravský Krumlov a MK Řeznovice hájit shodně čtyři mužské i ženské týmy. Dvojnásobné zastoupení budeme mít opět v nejvyšší ženské soutěži Extralize, kde se - stejně jako vloni - představí oba naše kluby. Z plánovaného převodu druhé licence nakonec sešlo. Rezerva Moravského Krumlova bude startovat v 1.lize, řeznovické "béčko" v Jihomoravské divizi. Všechny čtyři mužské týmy budou startovat pod hlavičkou MK Řeznovice. Po loňském sestupu ze 3 .ligy budeme mít zastoupení napříč soutěžemi od Divize až po Okresní přebor 2. třídy. Zápasový kolotoč odstartuje už na začátku září Evropská Liga mistryň...

Start domácích ligových a krajských soutěží je naplánován na poslední zářijový víkend, Extraliga začne o týden dříve. Ještě předtím by se měl náš elitní mužský tým představit ve 2. stupni Českého poháru. Ženy, podobně jako většina extraligových týmů, se této soutěže s vzhledem k neatraktivnímu hracímu formátu nezúčastní. Vedle osmnácti kol v Extralize je čeká vydatná dávka utkání v mezinárodních soutěžích Lize mistrů a Superlize, kde obhajují loňský titul.

Nejvyšší ženská soutěž se po roce znovu vrací k formátu víkendových dvojutkání. Oba naši zástupci logicky tvoří jednu z pěti dvojiček, během hracích víkendů se tak budou utkávat se stejnými soupeři. Páteční los k nám nebyl úplně přívětivý. Na úvod nás čekají náročné zápasy v Hodoníně a Břeclavi. Na domácích stolech se vyjma vzájemného duelu poprvé představí až v závěrečném podzimním kole 21. – 23. listopadu, kdy přivítáme soupeřky z Havlíčkova Brodu a Havířova.

TT MORAVSKÝ KRUMLOV bude svá domácí utkání hrávat v krumlovské sokolovně, jejíž přízemí a prostory bývalého kinosálu aktuálně prochází zásadní rekonstrukcí. Plánovaný převod druhé extraligové licence do Znojma nakonec ztroskotal na nezájmu politické reprezentace města. Přesto se znojemské publikum, které při své divácké premiéře v play-off vytvořilo úžasnou kulisu, dalších extraligových utkání dočká. Stejně jako Blansko či Kolšov, které tým MK ŘEZNOVICE úspěšně hostily už vloni.

Složení obou extraligových družstev si podrobněji představíme později. Prvoligový tým má po loňské nevydařené sezóně co napravovat. Do sestavy se po roční odmlce vracejí  Eliška ŠEDOVÁ a Klára PEŠTÁLOVÁ, přicházející do Krumlova po konci svého působení v Havlíčkově Brodě. Z loňského týmu dál pokračují stabilní opory Daniela RŮŽIČKOVÁ s Lucií JANÁČKOVOU. Naopak kvarteto Magdaléna Ščibrániová, Rebeka Žižkovská, Karolína Novohradská a Claire Heller již v našem dresu nastupovat nebude. V návaznosti na konečnou podobu obou extraligových kádrů, je možné, že stávající tým bude ještě o jednu hráčku doplněn.

Po loňském sestupu ze druhé ligy bude náš čtvrtý tým startovat až v Jihomoravské divizi. Znovu budeme vedle Lucie JANÁČKOVÉ spoléhat na sesterské duo Kateřiny a Lucie PRAŽÁKOVÝCH a mladé odchovankyně Michaelu MAKOVICKOU, Terezu BÍLOVOU a Lucii HANÁČKOVOU.

Elitní mužský tým po sestupu ze 3. ligy opouští oba nejlepší hráči. Radek Ondrovčák se vrací z hostování zpět do Znojma. Stejným směrem ho doprovodí i naše jednička David Musil. Oba by si měli polepšit a v příští sezóně pravidelně nastupovat ve 2. lize. Přejeme hodně štěstí! Základ nového divizního týmu tak budou tvořit dlouholeté opory Lukáš PEČINKA a Aleš HORÁK, které doplní hráči z loňské vítězné sestavy v KS1 – Jindřich BÍLA, Vojtěch LEHOCKÝ a František DOHNAL. Libor Štěpán již s předstihem avizoval, že příští stolně tenisovou sezónu vynechá a bude se věnovat jiným sportovním aktivitám. Lukáš Rotrekl odchází do Ostrovačic. Do našeho týmu se naopak po roce vrací Eliška ŠEDOVÁ, která vloni pomohla k vítězství v Pardubické divizi svému mateřskému klubu z Ústí nad Orlicí.

B-tým bude letos působit v Krajské soutěži II. třídy. Jeho kapitánem zůstává Lubomír NETOLIČKA. V sestavě by se, stejně jako vloni, měli pravidelně objevovat Daniel POP a Lucie JANÁČKOVÁ, příležitostně také Václav ŠEDA. Šanci dostanou také mladí hráči z naší Akademie, stejně jako dvě nové posily – Lukáš LUDVÍK z Hrotovic a Jakub SKRUTEK z Oslavan. V klíčových chvílích mohou vypomoci také divizní žolíci František DOHNAL s Vojtěchem LEHOCKÝM, naopak Adamové Radkovský s Lustigem po zakončení středoškolských studií pravděpodobně ze sestavy vypadnou.

Stejně jako v minulé sezóně budeme mít dva zástupce také v okresních soutěžích Brněnska. V OP1 by se vedle tradičních opor Tomáše STRIEGLERA a Pavla BRZKOVSKÉHO měli nejčastěji objevovat Lukáš LUDVÍK, Jakub SKRUTEK. Nastoupit ale mohou také všichni zbylí hráči, kteří budou tvořit kostru „déčka“ v OP2, tj. Pavel ŠIROKÝ, Jiří STIX, Milan HALAČKA, Michal MAKOVICKÝ, Josef PAVLIŠ, Milan STANĚK, či mladíci Daniel POP, Vadim ZUBKO a Antonín KOUŘIL.

22. 7. 2024

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer