Jedenáctý ročník turnaje ovládl Radek Skála

Novým vítězem turnaje O pohár města Moravský Krumlov se v sobotu stal Radek Skála. Dvaadvacetiletý hráč mistrovského HB Ostrov ve finále přehrál domácí Ekaterinu Chernyavskou a dočkal se svého prvního krumlovského titulu. Katya si chuť napravila ve čtyřhře, kterou vyhrála již potřetí za sebou. Tentokrát po boku hráčky španělského Alicante T.M. Iriny Ermakové.

Poprvé v historii byl turnaj roztažen do dvou dnů. Už v pátek 16. srpna se do Krumlova sjeli hráči a hráčky v kategoriích U11 – U19. Čtyřiačtyřicet mladých hráčů bylo rozděleno do tří výkonnostních tříd, které se ve druhém stupni prolínaly. Hrálo se o přesné umístění. Každý z účastníků tak během pátečního odpoledne odehrál minimálně osm dvouher.

Absolutní vítězkou turnaje se stala nová posila našeho klubu Deimanté ADLYTÉ. Teprve třináctiletá Litevka prošla turnajem bez porážky a odnesla si tak pohár za vítězství v kategorii U19. Druhé místo obsadil hráč polského KS Naprzód Borucin Daniel Vitásek, třetí skončil domácí František Dohnal.

Titul v kategorii U17 získal celkově pátý Martin DLOUHÝ z TJ AŠ Mladá Boleslav, před brněnským Adamem Solfonkem a Ondřejem Michalíkem z. Prace.

Vítězkou kategorie U15 se stala španělská reprezentantka Varvara KARPOVA (celkově 6.). Na stupně vítězů se vešli také Tomáš Vokřínek z MS Brno a lednický LEV Jan Herman.

V kategorii U13 byl vítězem vyhlášen Adam ŠTĚPÁNEK z STP Mikulov, druhý skončil domácí Antonín Kouřil, třetí pak Petr Stehlík ze Sokola Trnovany.

Vítězkou nejmladší kategorie U11 se stala celkově jedenadvacátá hráčka Sokola Vracov Lucie ŠLAMPOVÁ před Emily Vításkovou z TJ Ostrava KST a domácím Danielem Pantlíkem.

Celkové pořadí mládežnických kategorií najdete ZDE

V sobotu turnaj pokračoval nejstarší juniorskou kategorií do 21ti let a soutěžemi dospělých. Hrálo se znovu na dvanácti stolech, do hry zasáhlo celkem 49 hráčů.
Vítězi hlavní soutěže, kterou již tradičně byla kvalifikace do odpolední Championsleague se stali čtyři nejvýše nasazení hráči – Ekaterina CHERNYAVSKAYA, Irina ERMAKOVA, David MUSIL a David NOVÁK. Kromě poháru pro vítěze kvalifikace si tak vybojovali právo vyzvat pozvané hosty v odpolední Championsleague. Zatímco Radek SKÁLA prošel svými zápasy proti Ermakové i Musilovi bez zaváhání, ve druhé skupině rozhodoval o semifinalistech až poměr míčků. Černý Petr nakonec překvapivě zbyl na druhého z favoritů Jana HOLÁNĚ. Ve finále se nakonec utkali Radek Skála s Katyou Chernyavskou. I přes relativně vyrovnané průběhy jednotlivých setů, měl Radek navrch a zaslouženě vyhrál svůj první krumlovský titul.

Soutěž čtyřher ovládla dvojice Ekaterina CHERNYAVSKAYA / Irina ERMAKOVA. Ve finále si dámy poměrně hladce poradily s Radkem a Richardem Skálovými, třetí skončili David Musil s Eliškou Šedovou a otrokovičtí Jakub Hons a Tomáš Janečka.

Hned dva poháry si letos z Moravského Krumlova odváží Sparťan Pavel OPLT. Ten dokázal vyhrát soutěž s omezením STR1800 před druhým Martinem Čevelou a bronzovými Radkem Fňukalem a Jaroslavem Kulhánkem. Po výborném finálovém výkonu zvítězil také v kategorii U21. Druhá skončila Deimanté Adlyté, třetí pak Varvara Karpova a Martin DLOUHÝ. Šestnáctiletý hráč Mladé Boleslavi přidal také titul v kategorii STR1600. Druhé místo patří Samueli Hochmannovi z německého Niederadu, třetí skončila domácí Lucie Janáčková a Karel Doležel ze Sokola Líšeň.

Děkujeme zástupcům města Moravský Krumlov, jež znovu převzali nad naším turnajem záštitu. Poděkování patří rovněž České unii sportu, jež náš turnaj zařadila do seriálu Sportuj s námi! a Vinařství Tichý, které dodalo odměny věcné ceny pro vítěze seniorských kategorií.

Všem vítězům gratulujeme a budeme se těšit zase za rok na viděnou!!

19. 8. 2024

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer