Extraliga za dveřmi – MK Řeznovice

Dva týmy, dva kluby ze dvou měst. Setrvání klíčových opor, čtyři odchody a pět nových tváří. Několik organizačních novinek, ale také pro fanoušky nepříznivý los. Na start nové extraligové sezóny je vše připraveno. Pojďme se podívat, jak to bude s Extraligou vypadat…

Stejně jako v uplynulé sezóně se v nejvyšší domácí soutěži představí dva krumlovské týmy. MK Řeznovice zvládly loňskou nováčkovskou sezónu nad očekávání. Kromě záchrany dokázal vybojovat také postup do vyřazovacích bojů, kde ve čtvrtfinále podlehl Havlíčkovu Brodu. Konečné osmé místo ale můžeme považovat za skvělý výsledek, na který budeme chtít v letošním roce navázat. Nespornou výhodou by mělo být stabilnější domácí prostředí v nových prostorách znojemské Akademie.

MK Řeznovice

Jedničkou řeznovického týmu by měla být, stejně jako vloni, Kaushani NATH. Pětadvacetiletá indická hráčka patřila k nejlepším hráčkám uplynulého ročníku Extraligy a měla zásadní podíl na úspěšném tažení za záchranou. Klíčovou roli by měla hrát i letos.

Klid a zkušenost by – jinak velmi mladému týmu – měla dodat zkušená japonská veteránka Mitsuki YOSHIDA. Čtyřicetiletá hráčka v minulém ročníku pomohla Moravskému Krumlovu k sedmému místu, v kostrbatém závěru sezóny a následných vyřazovacích bojích byla suverénním lídrem týmu. Kromě nesporných hráčských kvalit můžeme využít také bohatých zkušeností, které v roli mentorky týmu ochotně pomáhá předat mladším spoluhráčkám.

Ani po odchodu Marije Mikalauskyte, jež zamířila do druhé polské ligy, kde nově hájí barvy Noweho Dworu Mazowiecki, v našem kádru nebude chybět zástupkyně litevské stolně tenisové školy. Novou posilou týmu se stává pravděpodobně největší naděje litevského stolního tenisu Deimanté ADLYTÉ. Teprve třináctiletá hráčka se na letošním juniorském Mistrovství Evropy blýskla úctyhodnou bilancí patnácti výher ze sedmnácti odehraných zápasů, svůj potenciál potvrdila také během letního přípravného kempu a dále se bude připravovat v naší tréninkové skupině.

V sestavě Řeznovic by se měly pravidelně objevovat také další mladé talentované hráčky. Formou střídavého startu u nás znovu bude působit osmnáctiletá Tereza LOŠŤÁKOVÁ nově hájící barvy Hodonína. Nově se k ní přidávají také dvě české juniorské reprezentantky v kategorii U17 Andrea SLÁMOVÁ a Adéla NOSKOVÁ.  Z prvoligového krumlovského týmu bude v případě potřeby připravena pomoci také dvacetiletá Lucie JANÁČKOVÁ.

Poslední posilou týmu by se měla stát ex-havířovská Alice LI SIAN CHANG. Přestup malajské obranářky, která se v minulé sezóně svými výkony okamžitě zařadila mezi největší hvězdy Extraligy, však stále čeká na potvrzení havířovského klubu. Alice aktuálně podstupuje rekonvalescenci zraněného kolene. Nebyla tak bohužel k dispozici pro kvalifikační turnaj Ligy mistrů, vynechá rovněž plánovaný start na prestižním turnaji China Smash. Pevně věříme, že se všechny komplikace brzy vyřeší.

Kádr TT Moravský Krumlov pro sezónu 2024/25

  1. LI SIAN CHANG Alice (Malajsie), 24 let, STR 2073, bilance v sezóně 2023/24 19:6, 75.00%
  2. Kaushani NATH (Indie), 25 let, STR 2071, bilance v sezóně 2023/24 24:4, 85.71%
  3. Mitsuki YOSHIDA (Japonsko), 40 let, STR 1983, bilance v sezóně 2023/24 16:14, 53.33%
  4. Andrea SLÁMOVÁ, 16 let, STR 1739, bilance v sezóně 2023/24 0:0
  5. Adéla NOSKOVÁ, 16 let, STR 1693, bilance v sezóně 2023/24 0:0
  6. Lucie JANÁČKOVÁ, 20 let, STR 1525, bilance v sezóně 2023/24 0:3
  7. Deimanté ADLYTÉ (Litva), 13 let, bilance v sezóně 2023/24 0:0

Svá domácí utkání bude tým MK Řeznovice hrát ve Znojmě. Stejně jako vloni by ale měla Extraliga minimálně jednou zavítat také do Blanska a do Kolšova. Na první domácí utkání si ale naši příznivci budou muset počkat. Prvních devět kol odehrajeme na stolech soupeřů. Výjimkou bude předehravané utkání 3. kola proti Hradci Králové. To se však z organizačních důvodů bude hrát už dopoledne.

Vylosování podzimní části

pátek 20. září, 18:00 SKST PLUS Hodonín – MK Řeznovice
sobota 21. září, 17:00 MSK Břeclav – MK Řeznovice
pátek 27. září, 10:00 ve Znojmě SVS Hradec Králové PROFIRISK – MK Řeznovice
pátek 4. října, 18:00 SK Dobré – MK Řeznovice
pátek 25. října, 18:00 ve Znojmě TT Moravský Krumlov – MK Řeznovice
sobota 9. listopadu, 10:00 TJ Ostrava KST – MK Řeznovice
neděle 10. listopadu, 10:30 MH stolní tenis Ostrava –MK Řeznovice
sobota 23. listopadu, 18:00 MK Řeznovice – HB Ostrov
neděle 24. listopadu, 14:00 MK Řeznovice – SKST Charvát Havířov

Do své druhé extraligové sezóny vstupuje řeznovický tým opět s jednoznačným cílem v podobě záchrany v soutěži. Vedle špičkových zahraničních hráček by znovu měly dostávat dostatek příležitostí mladé talentované juniorky z Česka i ze zahraničí. Společně pak budou hráčky obou našich týmů po vyřazení v Lize mistrů usilovat o úspěch v Europe Cupu a také obhajobu titulu ve středoevropské Superlize.

15. 9. 2024

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer